06 abril 2008

Qué vol dir negociar, a l'Ajuntament de Mollet?

Els fets. Ahir, 31 de març, en el Ple de l'Ajuntament, es va aprovar la "nova estructura organitzativa de l'Ajuntament",amb els vots majoritaris del PSC i de CIU.
La estructura organitzativa de l'Ajuntament, tal com ho aprecien les seccions sindicals de l'Ajuntament "incideix de forma directe amb la relació de llocs de treball i la seva valoració i, per tant, amb les condicions de treball de tots nosaltres".
Aquest punt, estava en plena fasse de "negociació" entre les seccions sindicals i els representants de l'Ajuntament i, sense haver arribat a uns acords, el batlle va decidir, unilateralment, presentar-ho al Ple, per a la seva aprovació. Com és possible passar-ho per l'aprovació si encara no està negociat amb les persones directament implicades en dur-la a terme?
La nova estructura organitzativa, no ha passat per un procés de negociació si nò que ha estat un acte de clara imposició, amb una aparença democràtica. És trist constatar-ho, però això n'és una perversió del que hauria de ser un funcionament democràtic.
"En vista de lo visto" és quan ens preguntem què vol dir negociar, per a uns i altres. Sembla que per a uns es tracta de demostrar que poden imposar els seus criteris, al marge del què en puguin pensar els altres, per que la força dels vots està al seu costat. Però la imposició, a la curta o a la llarga, el què genera és oposició i rebeldia, ja què implica un menyspreu cap a l'altre. No n'és una bona manera de governar i de crear esperit d'equip. Negociar no és negar a l'altre si nò poder arribar a compartir uns criteris i responsabilitzar-se dels acords assolits.

No hay comentarios: