29 abril 2009

Ja tenim la proposta de valoració

TÈCNICAMENT, UN DESASTRE!
SINDICALMENT, INACCEPTABLE

El mes de gener de 2006 CCOO lliurava a tots els treballadors i treballadores de l’Ajuntament un dossier preparatori per a la negociació del "catàleg", amb la voluntat d’iniciar el procés de revisió global de la relació de llocs de treball i la seva valoració. Valoració establerta a la Disposició Transitòria primera de l’Acord de condicions 2005-2008 tenint com a principal objectiu, en el decurs d’aquesta negociació, dos factors importantíssims per als empleats municipals: la comprensió de la metodologia emprada i la participació. Factors que han estat molt presents al llarg d’aquests tres anys i quatre mesos de treball intermitent i variant del procés.
Un cop lliurat a la Mesa de l’11 de gener de 2008, per part de la Diputació, el primer i únic document d’oportunitats de millora de l’organització, la part social es va bolcar en fer propostes i suggeriments que la Corporació ha ignorat, incloent-hi el document de la pròpia Diputació. Un fet que ha comportat, des de l’inici, una desviació important de totes les orientacions i directrius que recomanen els experts en revisions de relacions de llocs de treball, iniciant així una negociació viciada. La qual va tenir un dels seus màxims exponents el 31 de març de 2008 quan, en plena negociació, l’Ajuntament aprova unilateralment l’organigrama organitzatiu i que, posteriorment, completaria amb el lliurament a la Diputació, de les fitxes de funcions, per a la seva valoració, sense que el procés de negociació estigués enllestit.
Malgrat tot CCOO ha seguit treballant amb els objectius que ens vàrem fixar i a través d’assemblees (d’afiliats i afiliades i generals) així com també mitjançant correu electrònic, el nostre butlletí i la pàgina web hem anat potenciant la informació, la participació i la implicació del conjunt de treballadors i treballadores de l’Ajuntament en el que ha estat, i està sent, el procés de negociació més surrealista que estem vivint. Un procés tècnicament desastrós que ha de culminar, si s’escau, tenint com a base de treball una proposta de valoració feta per la Diputació de Barcelona des del desconeixement de les circumstàncies específiques del nostre ens local.
El document que avui teniu a les mans en forma de "el corccoo" pretén donar llum sobre el treball que des de CCOO s’ha fet, per tal de situar-nos en aquesta part final de la negociació en les millors condicions possibles des d’un posicionament tècnic i sindical. En aquest sentit, us fem una proposta "oberta" que respongui als dos factors inicials: comprensió de la metodologia i participació activa seguint, com no pot ser d’una altre manera, el fil conductor de totes les propostes fetes, explicades i debatudes a les diferents assemblees i documents que s’han posat a la vostra disposició en el decurs d’aquests anys. Factors i propostes com són l’aplicació dels 2 punts de Complement de Destí amb dos anys de funcionari de carrera, l’anivellament i equiparació de l’aparell administratiu, l’autoregulació i l'equiparació del col·lectiu de la policia municipal, els quals trobareu inclosos a la proposta que us presentem, sense oblidar-nos de requalificacions de grup i de donar transparència a l’aplicació dels punts que configuren part del Complement Específic. Tot plegat un recull de propostes fetes per CCOO i reiterades en el temps i que ara us posem a la vostra consideració amb l’esperança de comptar amb les vostres aportacions, suggeriments i crítiques.
Som-hi! ara toca allò que tots i totes esperàvem: la valoració, malgrat que la proposta que se’ns ha presentat sigui inacceptable.

2 comentarios:

Antonio dijo...

Felicidades por la publicación del corco con vuestra propuesta trabajada y detallada, demuestra que se pueden tener propuestas y que los funcionarios podamos conocerlas en toda su extensión.

Por fin una propuesta elaborada y trabajada que deja en su sitio a la propuesta de la diputación, y fuera de juego a la de los compañeros del otro sindicato.

Espero que se pueda llevar a buen puerto y que la empresa no tenga más remedio que entrar a discutir y negociar com argumentos.

Adelante, necesitamos que se nos reconozca que nuestros salarios estan bajos.

Juan dijo...

Menos mal que teniamos una propuesta de valoración!

La Corporación ha certificado "la prima de los elegidos" y sobre todo, ha hecho añicos el acuerdo de condiciones con la escusa de que la propuesta beneficia a todos. Seguramente habla de un colectivo determinado, verdad?

Creo que han que seguir trabajando para que la empresa deje de pagar gerentes y se reconozca el trabajo que todos hacemos y no de unos pocos.